Čerstvější než „čerstvé“

Salát z Mekong rýže „Surf and Turf“

Ingredience:

  • (na 4 porce)
  • - 400g Ardo Mekong Rýže
  • - 1 lžička Ardo pažitka 
  • - 1 lžička Ardo bazalka
  • - 200g kuřecí prsa
  • - 8ks (80-100g) krevety bez skořápek (31/40)
  • - slunečnicový olej
  • - voda
  • - 1 lžíce Dijon hořčice
  • - 1 vaječný žloutek 
  • - sůl, pepř 
  • - salát listy pro dekoraci

Použité produkty

Rýže Mekong 2,5KG

Pažitka

Bazalka

Položka 1 - 6 z 3

Příprava

Mekong rýži necháme pozvolna rozmrazit.

Kuřecí prso opečeme.

Připravíme majonézu – do žloutku vmícháme dijonskou hořčici, sůl, pepř a vyšleháme se slunečnicovým olejem (do požadované konzistence můžeme lehce zředit vodou), nakonec přidáme pažitku a bazalku a dochutíme.

Smíchejte Mekong rýži s hotovou omáčkou.

Ochucenou rýži dáme do tvořítek nebo 4 malých misek a ozdobíme zeleným salátem. Přidáme krevety a kuřecí maso nakrájené na tenké plátky.

Nakonec posypeme pažitkou a bazalkou.

Dobrou chuť.