Čerstvější než „čerstvé“

Lososový amuse-bouche s avokádem

Ingredience:
  • (na 4 amuse-bouche)
  • 5g ARDO Směs italských bylinek
  • 50g ARDO Quinoa
  • ½ ARDO Avokádo
  • 100g čerstvý kozí sýr
  • 1 lžička zakysané smetany
  • 4 plátky uzeného lososa
  • ½ zeleného jablka
  • ½ citronu nebo limetky
  • olivový olej
  • krémové balsamico
  • naklíčená řeřicha
  • sůl a pepř

Použité produkty

Quinoa 1 kg

Směs italských bylinek 1KG

Avokádo půlené 1 KG

Položka 1 - 6 z 3

Příprava

Vyložte vhodnou formu potravinářskou folií. Formu vyložte plátkem uzeného lososa tak, aby vám zbyl kus na přeložení.

Nakrájejte avokádo na kostičky, přidejte čerstvý kozí sýr a vidličkou umíchejte. Oloupané jablko nakrájejte na řez brunoise (malé kostičky). Přimíchejte kousky jablka do avokádovo-sýrové směsi, přidejte pár kapek čerstvé citronové šťávy, italskou bylinkovou směs a ochuťte špetkou soli a čerstvě mletým pepřem. Poté přidejte zakysanou smetanou a míchejte, dokud směs není hladká a krémová.

Lžící dejte část avokádovo-sýrové směsi na každý plátek lososa. Přeložte okraje lososa přes náplň. Poté složte okraje fólie dohromady a vytáhněte. Takto připravený pevně zabalený losos amuse-bouche dejte na cca 1 hodinu zatuhnout do ledničky.

Quinoa usmažíme v olivovém oleji do křupava a necháme na ubrousku osušit.

Při podávání ozdobte amuse-bouche trochou řeřichy a smaženou quinoa.

Dobrou chuť.