Čerstvější než „čerstvé“

Kachní prsa s Festive zeleninou, celerovým pyré s kari a kokosovou omáčkou

Ingredience

  • (na 4 porce – jako předkrm)
  • - 500g Ardo Celerové pyré
  • - 1 lžička Ardo Zázvor kostičky
  • - 2 lžičky Ardo Koriandr
  • - 2 lžičky Ardo Česnek kostičky
  • - 600g Ardo Festive mix
  • - 1 lžička Ardo Červené Chilli
  • - 4x 160g Kacní prsa
  • - Olej
  • - 100ml Kuřecí vývar
  • - 1 lžička kukuřičného škrobu (Maizena)
  • - Kokosová smetana 400ml
  • - 100ml Anansový džus
  • - 4 lístky limetky (kafírové listy)
  • - 1/2 citronová tráva
  • - 1 lžička kary

Použité produkty

Směs Festive

Celerové pyré

Koriandr

Zázvor kostka 4x4

Chilli červené kostka

Česnek

Položka 1 - 6 z 6

Příprava

Maso:

Nařízneme kůži na prsou podélně. Prsa opečeme nejdříve kůží (vypečeme co nejvíce tuku pod kůží) a poté i na druhé straně do zlatohněda. Opečená prsa přendáme do pekáče a doděláme v troubě na 180°C asi 6-10 minut (dle výšky masa). Poté vyndáme a necháme maso odpočívat +/- 5 min. Maso má být růžové.

 

Omáčka:

Zázvor, česnek, chilli zpěnit na pánvi a zalít ananasovou šťávou.

Přidejte citronovou trávu, limetkové lístky, kuřecí vývar a kokosový krém. Přiveďte k varu a vaříme (redukujeme) cca 20 minut na mírném ohni. Poté přihustěte škrobem do správné konzistence. Hotovou omáčku přecedíme přes velmi jemné síto a vymixujeme a přidáme zmrzlý koriandr.

 

Festive mix:

Zeleninu nechte povolit po dobu asi 20minut. Rozehřejeme olej na pánvi a orestujte zeleninu do zlatova. Dochutíme pepřem a solí.

 

Celer pyré:

Do celerového pyré přidejte 1 lžičku kari, pepř a sůl.

Prohřejeme na mírném ohni.


Dobrou chuť.