Čerstvější než „čerstvé“

Hovězí steak s dary farmářovi zahrádky

Ingredience:

  • (na 4 porce)
  • 600g Ardo zeleninové hranolky 
  • 2 x 125g porce Ardo špenátové listy (Foglia)
  • 4 žlutá Ardo Grilovaná Paprika plátky
  • 4 červená Ardo Grilovaná Paprika plátky
  • 4 Ardo Grilovaný lilek plátky
  • 4 Ardo Grilovaná cuketa plátky
  • 10g Ardo rozmarýn
  • 10g Ardo tymián
  • 4 x 180g hovězí svíčková
  • 60 ml olivový olej
  • 2 vaječný žloutek
  • 40ml kuřecí vývar
  • 40g Ardo šalotka
  • 2 lžičky bílý vinný ocet
  • 4 lžičky bílé víno
  • 160g máslo
  • 20g Ardo Estragon
  • Sůl
  • Pepř

Použité produkty

Grilovaná paprika červená/žlutá plátky

Zeleninové hranolky

Tymián fresh 1x10 KG

Šalotka

Špenát listový porce 125g Fogl

Rozmarýn

Položka 1 - 6 z 8

Příprava

Příprava zeleniny

Rozmražený špenát Foglia diagonálně středem rozřízněte a posypte pepřem, solí a pokapejte trochou olivového oleje. Plátky rozmražené grilované zeleniny střídavě vkládejte do tvořítka (jednoduše do tvaru věže) s olivovým olejem, rozmarýnem a tymiánem. Zahřejte naskládanou zeleninu a špenát v troubě. Zeleninové hranolky osmažte ve fritéze nebo v troubě, jak je uvedeno na obalu.

 

Mezitím ogrilujte steaky a v troubě dodělejte na požadovanou úpravu masa. Nechte 5 minut odpočinout.

 

Příprava omáčky

Svařte ocet, víno s šalotkou a půlkou estragonu. Žloutky s vývarem pomalu šleháme do zhoustnutí (nesmí se zdrcnout), stáhneme včas z plotny a vmícháme rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme redukci vína, octa a šalotky a přidáme druhou půlku estragonu, dochutíme solí a pepřem.

 

Vše naskládejte na talíře a podávejte.


Dobrou chuť.